Gratis offerte

Geen voorrijkosten

24/7 spoedservice

Ontstoppen Utrecht logo

Ontstoppen

WC verstopt Utrecht

Wij verhelpen jouw wc verstopping

UTRECHT

WC verstopt Utrecht?

WC verstopt Utrecht? Een wc ontstoppen is iets wat de meeste mensen een vervelende klus vindt. Helaas ontkom je er niet aan wanneer je wc verstopt is. Er kan een vieze lucht hangen en vraagt ook nog eens om een boel schoonmaakwerk.

Er zijn een aantal manieren waarmee je zelf je wc kan proberen te ontstoppen. Met een van de volgende tips kun je zelf proberen de verstopping te verhelpen. 

Is je wc verstopt in Utrecht maar laat je je wc liever ontstoppen door een loodgieter? Bel dan nu vrijblijvend met 030 207 30 96 zodat wij het probleem snel kunnen oplossen.

24/7 bereikbaar

Je kan ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken voor hulp.

Ervaren & gecertificeerde loodgieters

Onze loodgieters zijn zeer ervaren en gecertificeerd.

Geen voorrijkosten

Lokale loodgieters, geen voorrijkosten.

3 maanden garantie

Is de wc opnieuw verstopt? Dan komen we de wc verstopping gratis verhelpen.

Voorbereiding

Voorzorgsmaatregelen bij het WC ontstoppen

Omdat het ontstoppen van de wc een klusje is waar je liever geen rommel aan overhoudt, is het verstandig dat je de vloer rondom je wc bedekt. Dit kun je doen met een zeil of een oude doek. 

Op deze manier zorg je er voor dat er geen vieze spetters op de vloer komt en bespaar je jezelf een hoop schoonmaakwerk.

Ontstoppen Utrecht logo
Loodgieter ontstoppen Utrecht afvoer

Oorzaak

oorzaak vaststellen van de wc verstopping

Voordat je begint met het ontstoppen is het belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is van de wc verstopping. Meestal is het zo dat een voorwerp de oorzaak is van de verstopping.

Wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt is het niet gek dat er een luier of speelgoed in de wc kan zijn beland. Zo’n voorwerp spoel je niet zomaar. Dit probleem vergt dus een aanpak die de verstopping naar boven brengt.

Is hetgeen dat de verstopping veroorzaakt flexibel, zoals vet of papier? Dan is het misschien mogelijk dat je de spoeling van de wc kunt forceren om de verstopping op die manier weg te spoelen. 

Bel voor spoedhulp bij WC verstoppingen de loodgieters van Ontstoppen Utrecht op 030 207 30 96.

Zichtbaar

Zichtbare wc verstopping verhelpen

Kan je de wc verstopping zien zitten? Dan mag je blij zijn want de verstopping is dan relatief makkelijk op te lossen doordat je zelf bij de verstopping kan komen.

Meestal ligt de oorzaak van de verstopping bij de kronkel in de wc afvoer. Als dit ook bij jou het geval is hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je een stel rubberen handschoenen aantrekt en de wc verstopping met de hand wegpakt. Papier kun je bijvoorbeeld uit elkaar scheuren zodat het vervolgens eenvoudig weggespoeld kan worden. 

Wordt de verstopping veroorzaakt door een groter voorwerp zoals een toiletrol? Haal dit er dan uit, stop dit in een plastic zak en gooi het in de prullenbak. Spoel daarna de wc door.

Lukt het niet om het probleem zelf op te lossen? Bel met onze spoedservice via 030 207 30 96. Meestal staan onze loodgieters binnen een uur voor je klaar.

Ontstoppen afvoer Utrecht
Ontstoppingsdienst Utrecht

Afwasmiddel

WC verstopping verwijderen met afwasmiddel en warm water

Is de verstopping in je wc niet zichtbaar maar heb je het idee dat de verstopping wordt veroorzaakt door papier of vet? Dan kan je proberen het probleem op te lossen met afwasmiddel en warm water. Dit is een goedkope manier om je wc zelf te ontstoppen.

Allereerst is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloer en muren rondom de wc bedekt zijn zodat hier geen spetters op kunnen komen. Vervolgens pak je een emmer die je vult met warm water (Let op! Geen kokend water). Spuit daarna een paar kneepjes afwasmiddel in het toilet en gooi het warme water daarna vanaf een meter hoogte in de wc. Omdat je het water van een meter hoogte de wc in gooit, ontstaat er extra kracht. Deze kracht in combinatie met de hoeveelheid water helpt bij het ontstoppen van de wc.

Lukt het je niet zelf of laat je de verstopping liever oplossen door een loodgieter? Bel dan nu vrijblijvend met Ontstoppen Utrecht via 030 207 30 96

WC ontstopper

Ontstoppen met de plopper

Lukt het je niet om de verstopping zelf te verhelpen met behulp van rubberen handschoenen of met wasmiddel en een emmer water? 

Gebruik dan de bekende plopper. Voordat je deze gaat gebruiken is het slim om het rubber eerst even onder de warme kraan te houden. Hierdoor zorg je ervoor dat het rubber flexibel wordt waardoor de plopper beter aansluit op de afvoer. 

Vervolgens zet je de plopper op de hals van de afvoer. Hierbij is het belangrijk dat de plopper de afvoer volledig bedekt. Trek de plopper daarna snel naar je toe, hierdoor creëer je zuigkracht die er voor zorgt dat de verstopping loskomt. Doe dit een paar keer en kijk of de verstopping op deze manier naar boven komt. 

Belangrijk: wanneer je de plopper op de hals van de afvoer zet moet je dit voorzichtig doen.  Wanneer je te hard drukt raakt de wc nog erger verstopt. Het gaat namelijk vooral om de terugtrekkende beweging bij het ontstoppen.

Ontstoppen Utrecht Leiding
WC verstopt Utrecht

Verstoppingsveer

vermijd de ontstoppingsveer

Vermijd het gebruik van een ontstoppingsveer bij het ontstoppen van je wc.

Is het je niet gelukt om de verstopping met bovenstaand advies te verwijderen? Dan is ons advies om het gebruik van de ontstoppingsveer te vermijden.

Het gebruik van een ontstoppingsveer kan namelijk risico’s met zich meebrengen. De veer kan bijvoorbeeld vast komen te zitten en dit kan veel schade aan leidingen kan veroorzaken.

Bel snel met een van onze loodgieters van Ontstoppen Utrecht via 030 207 30 96 en wij kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

niet gelukt

Is je wc nog steeds verstopt?

Dus, je hebt de bovenstaande methoden allemaal uitgeprobeerd maar je wc zit nog steeds verstopt? Dan is het goed om de hulp in te schakelen van onze ervaren loodgieters. Ontstoppen Utrecht heeft ervaren loodgieters die je wc verstopping kunnen verhelpen.

Onze specialisten beschikken namelijk over de meest effectieve middelen en kennis om de oorzaak van een verstopping te achterhalen en de verstopping volledig te verhelpen. Daarnaast kunnen wij de staat van het riool controleren en hem preventief onderhouden.

Wij zorgen ervoor dat al je afvoerproblemen snel worden opgelost zodat je ook snel weer gebruik kan maken van je sanitaire voorzieningen. Neem contact met ons op via 030 207 30 96 voor een afspraak of voor extra informatie. Onze ervaren loodgieters staan altijd voor je klaar en lossen de verstopping snel en vakkundig voor je op!

Partner: Contractor Moose Jaw

Graven riool Utrecht

Starttarief

98

  • eerste halfuur
  • inclusief arbeid
  • inclusief btw
  • exclusief machinekosten

Na starttarief

30

  • per kwartier
  • inclusief arbeid
  • inclusief btw
  • exclusief machinekosten

Garantie

3 maanden

Binnen 3 maanden opnieuw verstopt? Dan komen wij het gratis verhelpen.

Service

Onze dienstverlening

ontstoppen-wc-utrecht

WC verstopt

WC verstopt Utrecht

WC verstopt in Utrecht? Bel dan onze ervaren loodgieters en we komen zo snel mogelijk naar je toe om de verstopping te verhelpen. Maak snel een afspraak!

loodgieter-utrecht-ontstopping

Afvoer verstopt

Is je afvoer verstopt in Utrecht? Maak meteen een afspraak, zodat wij de afvoer snel en vakkundig kunnen ontstoppen.

loodgieter-in-utrecht-leidingen

Riool inspectie

Riool inspectie Utrecht

Riool inspectie in Utrecht nodig? Met een inspectie voorkom verstoppingen. Maak nu een afspraak. Wij zullen de beginnende verstopping verhelpen. 

loodgieter-utrecht-verstopping

Riool verstopt

Last van een verstopping in je riool in Utrecht? Bel vandaag nog naar Ontstoppen Utrecht en wij komen het riool zo snel mogelijk ontstoppen.

Loodgieter Utrecht Sanitair

Badkamer

Doucheputje verstopt

Zit je doucheputje verstopt? Ontstoppingsdienst Utrecht heeft hier handige tips om de verstopping zelf te verhelpen.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

030 207 3096

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Utrecht

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

Utrecht